Обмін полоненими на Донбасі: з'явилась невтішна звістка
Категорія
Політика
Дата публікації

Обмін полоненими на Донбасі: з'явилась невтішна звістка

Верховна Рада України
Обмін полоненими на Донбасі: з'явилась невтішна звістка

Віце-спікер ВР, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко розповіла, що обмін полоненими з  бойовиками на Донбасі  заблокований, незважаючи на те, що в заручниках утримуються 110 українців.


Про це вона заявила в ході зустрічі з помічником Генерального секретаря ООН, заступником Адміністратора Програми розвитку ООН Джихан Султаноглу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Верховної Ради України.


Геращенко відзначила складну гуманітарну ситуацію на Донбасі і труднощі в реалізації Мінських угод, в контексті чого підкреслила важливість роботи міжнародних організацій і Міжнародного Комітету Червоного Хреста зокрема.


"Уповноважена президента нагадала, що зараз в ОРДЛО продовжують незаконно утримувати 110 громадян України, і зазначила, що звільнення заручників фактично заблоковано", - йдеться в повідомленні.


Український представник у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи розповіла про  Володимира Жемчугова і представника ООН Юрія Супруна, яких вдалося звільнити з полону бойовиків  спільними зусиллями українського президента Петра Порошенка, парламенту і СБУ.


За словами Геращенко, проекти з відновлення інфраструктури Донбасу, виплати соцдопомоги потерпілим від дій проросійських бойовиків і стабілізації ситуації на окупованих територіях є ключовими для України.


Як повідомляв ONLINE.UA,  звільнений з полону бойовиків ЛНР Володимир Жемчугов вразив користувачів соцмереж силою духу і почуттям гумору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?