Обмін полоненими з бойовиками: Україна пішла на жест доброї волі
Категорія
Політика
Дата публікації

Обмін полоненими з бойовиками: Україна пішла на жест доброї волі

Обмін полоненими з бойовиками: Україна пішла на жест доброї волі
Джерело:  online.ua

Представник України в Тристоронній контактній групі з гуманітарних питань Ірина Геращенко заявила, що Україна як жест доброї волі передасть ОРДЛО 15 осіб зі списку бойовиків, щоб розблокувати процес звільнення заручників.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.
"Ретельно проаналізувавши список з 228, ми сьогодні робимо заяву про те, що Україна передає 15 осіб з цього списку, з 228, серед яких є і тяжкохворі люди, літні люди, серед них є 6 жінок, для того, щоб розблокувати процес звільнення заручників. Ці люди будуть помилувані указом президента. Або є інші процесуальні можливості їх передати", - сказала Геращенко.

Читайте також: У Авакова прокоментували заяву Савченко про обмін полоненими: з'явилося відео
За словами політика, Україна ще раз наполягає на тому, що звільнення заручників повинно відбутися до нового року.
"До 2017, а не 2018-19-20, це повинно відбутися зараз. Ми вимагали провести скайп-конференцію, вчора, сьогодні, щоб ще раз узгодити ці списки і вийти на компромісне рішення. Ми тільки що отримали "чудовий" лист від ОБСЄ, представники РФ в гуманітарній підгрупі не згодні з таким форматом, тому що вони вважають, що цей формат недостатньо безпечний. Ми усвідомлюємо всю абсурдність таких заяв, скайп-конференції проводяться щотижня у форматі тристоронньої контактної групи, в останній раз це було в цей понеділок. Якщо РФ не хоче звільняти заручників, то це велике питання до них", - зазначила вона.
Представник України в Тристоронній контактній групі повідомила, що бойовики ЛНР погодилися обговорити звільнення заручників.
"Від ОРДО відповіді досі немає, а від ОРЛО прийшло в останню хвилину, що вони згодні. Ми готові в будь-який час сісти і все зробити для звільнення заручників", - додала Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, народний депутат Надія Савченко заявила, що домовилася з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким про обмін полоненими за формулою 1 бойовик на 4 українці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?