Обмін зривається: в Росії висунули нові звинувачення Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Обмін зривається: в Росії висунули нові звинувачення Україні

Обмін зривається: в Росії висунули нові звинувачення Україні
Джерело:  online.ua

Росія готова провести масштабний обмін полоненими з Україною до кінця 2019 року, якби не виникла перешкода. Не всі особи в узгоджених списках "процесуально очищені" зі сторони Києва, а без цього бойовики ОРДЛО не погоджуються на обмін. Про нову перешкоду щодо обміну полоненими заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"У Парижі закликали контактну групу погодити списки для обміну всіх встановлених на всіх встановлених. Мета - "всіх на всіх", але коли вони всі ці роки складали списки, то виявилося, що не всі взаємно підтверджені. Тепер в контактній групі з'явився новий критерій: встановлені - так, але вони не всі "процесуально очищені". Це означає нова перешкода до того, щоб люди до Різдва і Нового року повернулися додому ", - заявив Лавров, натякнувши на те, що обміну полоненими до кінця місяця не буде.

Нагадаємо, раніше стало відомо про провал переговорів щодо обміну полоненими між представниками ТКГ в Мінську. При цьому представник України в робочій підгрупі з політичних питань в ТКГ Олексій Резніков заявив, що переговори про обмін до Нового року продовжаться і немає підстав говорити про те, що щось пішло не так.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін на нормандському саміті пропонував Зеленському провести повне розведення сил на Донбасі по всій лінії зіткнення. Український глава частково погодився з пропозицією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?