Повне розведення: Путін висунув Зеленському нахабну вимогу по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Повне розведення: Путін висунув Зеленському нахабну вимогу по Донбасу

Повне розведення: Путін висунув Зеленському нахабну вимогу по Донбасу
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін на нормандському саміті пропонував президенту України Володимиру Зеленському провести повне розведення сил на Донбасі по всій лінії зіткнення. Український глава частково погодився з пропозицією. Про нахабні вимоги Путіна до Зеленського на переговорах в Парижі повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров в ефірі російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Зеленський сказав, що він не може це підтримати, тому що це дуже віддалена мета, і розведення, яке вже відбулося в трьох пунктах - Станиці Луганській, Петровському і Золотому, зайняло у нього більше п'яти місяців, тому, якщо проводити повне розведення з такою швидкістю, то це займе сім або навіть десять років", - уточнив Лавров.

Російський міністр додав, що Путін погодився з позицією Зеленського щодо розведення сил, але запропонував вказати в підсумковому комюніке нормандського саміту про готовність до повного відведення військ з лінії зіткнення конфлікту на Донбасі. На цю пропозицію Путіна, за словами Лаврова, Зеленський відповів категоричною відмовою. Цю відмова глава МЗС розцінив як небажання президента України припинити війну на Донбасі.

Нагадаємо, раніше Лавров розкритикував запропоновані Києвом точки для нового розведення сил на Донбасі. При цьому представники підгруп Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли консенсусу в цьому питанні. Крім нового розведення сил Меркель, Макрон, Зеленський і Путін домовилися ввести режим повного припинення вогню, відкрити нові пункти пропуску на лінії розмежування конфлікту і розширити мандат спостерігачів ОБСЄ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики ОРДЛО поставили нахабну умову Києву щодо нового розведення сил на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?