Обнулення президентського терміну: в Кремлі нарешті розкрили плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Обнулення президентського терміну: в Кремлі нарешті розкрили плани Путіна

Обнулення президентського терміну: в Кремлі нарешті розкрили плани Путіна
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін може знову стати президентом Росії в 2024 році. Рішення обнулити президентський термін Путіна, який, згідно з чинною Конституцією РФ, не має право втретє поспіль балотуватися на пост президента, напередодні підтримав Совфед РФ, а також схвалила Держдума в третьому читанні. У Кремлі нарешті пояснили, чому в РФ раптово вирішили внести правку про обнулення президентських термінів, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, поправку про обнулення президентських термінів в РФ прийняли в зв'язку зі складною ситуацією в світі. Він зазначив, що в такий час важлива стабільність, твердість і послідовність влади.

"Ситуація в світі добре відома, вона досить дуже неспокійна, якщо не сказати надзвичайно турбулентна. Багато країн світу, особливо наша країна, звичайно, знаходяться в дуже і дуже нестабільній ситуації. У ці непрості роки якраз має величезне значення стабільність влади , твердість влади, послідовність влади. По всій видимості, цим і керувалася Терешкова, це була її аргументація, з якою погодився президент Путін", - заявив Пєсков.

Він підкреслив, що для Кремля це нібито була нова ініціатива. За словами Пєскова, ця поправка буде разовою і тільки для Путіна - норма про обмеження президентства двома термінами залишиться в Конституції РФ.

"Тільки для чинного президента в зв'язку з застосовуваним пакетом разово і в зв'язку з ситуацією - це було суттю ініціативи Терешкової", - додав Пєсков.

Спікер Кремля також уточнив, чи збирається Путін балотуватися в президенти РФ після прийняття нової правки про обнулення президентського терміну. Він нагадав, що раніше глава РФ заявляв в Держдумі, що до 2024 року ще багато часу і "належить напружена робота, і ніхто не збирається чогось чекати, а просто всі працюють".

"У свою чергу, я вам теж неодноразово говорив, що не потрібно нікуди Путіна проводжати, не потрібно його збирати, тому що він знаходиться в початковій стадії свого президентського терміну. А у 2024 році, завершуючи свій виступ в Держдумі, Путін сказав: буде 2024 рік, тоді подивимося ", - заявив прессекретар російського лідера.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутатка Держдуми РФ Валентина Терешкова пояснила, чому запропонувала обнулити президентські терміни Путіна, щоб він міг в 2024 року знову балотуватися в президенти РФ. Вона заявила, що про це просили прості люди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?