ОБСЄ безжалісно розкритикувала ідею України - закликає одуматися
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ безжалісно розкритикувала ідею України - закликає одуматися

ОБСЄ безжалісно розкритикувала ідею України - закликає одуматися
Джерело:  online.ua

ОБСЄ завжди уважно спостерігає за політичною ситуацію в Українї та намагається давати адекватну оцінку діям та ідеям офіційного Києва. Цього разу організація жорстко розкритикувала ініційований Мінкультом законопроект про дезінформацію в ЗМІ, який, як відомо, передбачає покарання для журналістів. Варто звернути увагу на те, що ОБСЄ не вперше просить Кабмін уважно проаналізувати

проект закону та не ухвалювати рішень, які викликають чимало питань у міжнародної спільноти та громадян України. Про це повідомив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

Дезір підкреслює, що деякі аспекти законопроекту повинні бути уважно переглянуті.

"Необхідно, щоб цей законопроект був приведений у відповідність з міжнародними стандартами, зобов'язаннями ОБСЄ та кращими практиками в галузі свободи вираження думок і свободи інформації, щоб уникнути будь-якого негативного впливу на свободу ЗМІ в країні", - кажуть в ОБСЄ.

Окрім того, зазначається, що хоча конкретні ситуації, що зачіпають національну безпеку, можуть виправдовувати введення обмежень права на свободу слова, ці заходи повинні бути чітко визначені.

"Правовий аналіз також викликає стурбованість з приводу можливості накладення штрафу на певні засоби масової інформації шляхом заборони їх поширення. Введення загальної заборони, що зачіпає весь зміст конкретного засобу масової інформації, протягом невизначеного періоду і заснованого на дуже широко сформульованому обгрунтуванні, являє собою надмірну і непропорційну міру в світлі фундаментального права на свободу вираження поглядів", - йдеться в повідомленні.

В ОБСЄ наголосили, що закон не може виконувати функцію залякування українських медіа та окремих журналістів.

"Я закликаю владу прийняти ці рекомендації перед прийняттям закону, щоб полегшити регулювання свободи ЗМІ в Україні", - підкреслив Дезір.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  очільник ОБСЄ відвідав Донбас  та прокоментував ситуацію, яка наразі склалася на Сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?