ОБСЄ наділила статусом учасників ТКГ "представників ОРДЛО" з паспортами РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ наділила статусом учасників ТКГ "представників ОРДЛО" з паспортами РФ

ОБСЄ наділила статусом учасників ТКГ "представників ОРДЛО" з паспортами РФ
Джерело:  online.ua

Представник Донецька в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш звернув увагу на те, що модератор від ОБСЄ порушив тристоронній формат переговорів ТКГ, наділивши статусом учасників запрошених представників з окремих районів Донецької та Луганської областей з російськими паспортами. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Facebook  українського політика.

За словами Гармаша, останнє засідання ТКГ було специфічним: перші п'ять годин перемовини тривали у вигляді двосторонніх консультацій модератора від ОБСЄ з представниками сторін у двосторонньому форматі.

"Потім, приблизно півгодини, була "неофіційна інформаційна зустріч" офіційних представників делегацій. І тільки останні півгодини - проходило офіційне засідання робочої группи", - йдеться в повідомленні.

Сергій Гармаш називає головним підсумком перемовин той факт, що переговорний процес не зірвано. У української сторони є чітка впевненість, що всі зусилля команди Володимира Путіна спрямовані не на мирне врегулювання конфлікту, а на створення умов, щоб у офіційного Києва здали нерви, і він першим вийшов з переговорів. Політик наголошує, що Україна не дасть можливості РФ звинуватити її в зриві процесу, до якого прив'язані санкції проти РФ.

"Важливий момент: і в двосторонніх консультаціях з модератором, і на неофіційній нараді представників делегацій брали участь так звані "представники ОРДЛО" з російськими паспортами. Тобто, ОБСЄ самовільно, в порушення Мінських угод, порушило тристоронній формат переговорів, наділивши статусом делегацій/сторін переговорів запрошених (до речі, до сьогоднішнього дня не зрозуміло - ким) з ОРДЛО російських громадян", - написа Сергій Гармаш.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що члени команди Володимира Зеленського та представники української делегації в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі висунули нову вимогу людям очільника Кремля Володимира Путіна та проросійським бойовикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?