ОБСЄ назвала причину відкриття бойовиками КПВВ у Щасті
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ назвала причину відкриття бойовиками КПВВ у Щасті

ОБСЄ назвала причину відкриття бойовиками КПВВ у Щасті
Джерело:  online.ua

21 грудня Організація з безпеки та співробітництва в Європі повідомила про те, що путінські бойовики тимчасово відкрили контрольно-пропускний пункт у Щасті зі своєї сторони. В ОБСЄ пояснили, що окупанти зробили це лише для того, аби передати українській стороні готівку для оплати водопостачання. Причину відкриття окупантами КПВВ на Донбасі повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, передає ONLINE.UA.

"Місія здійснювала моніторинг дотримання локального режиму припинення вогню для забезпечення можливості передачі грошей з непідконтрольних уряду районів в підконтрольні через міст у Щасті", – сказано в заяві Організації.

За слвоами представників ОБСЄ, ці гроші призначені для оплати рахунків за водопостачання. Що важливо розуміти, після окупації Росією частини Луганської області Україна продовжує постачати воду в міста й села на непідконтрольній території, бо так були прокладені водоводи.

"Водоканали на підконтрольній українській владі стороні звинувачували клієнтів у відсутності розрахунків. Тим вони мотивували власну високу заборгованість перед постачальником електроенергії", — додають в СММ.

Варто звернути увагу на те, що протягом останніх днів з окупованої території дедалі частіше надходить інформація про серйозні перебої з водопостачанням у Стаханові, Брянці та інших населених пунктах. Цілком можливо,що саме це змусило проросійські сили розплатитись за воду з українським водоканалом. А оскільки між банками по обидві сторони лінії розмежування немає електронного зв'язку, оплату довелося проводити готівкою.

Як уже згадувалося раніше, проросійські бойовики на Донбасі продовжують блокувати дорожні коридори . Окупанти створюють перешкоди для перетину контрольних пунктів в'їзду – виїзду "Золоте", "Щастя", "Гнутове", "Майорське" і "Мар'їнка".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно глава МЗС Дмитро Кулеба неочікувано заявив, що  Україна рано чи пізно, буде змушена прийти до розмови про стратегію співіснування з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?