У Зеленського заявили, що Україна буде змушена замислитися про співіснування з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського заявили, що Україна буде змушена замислитися про співіснування з РФ

У Зеленського заявили, що Україна буде змушена замислитися про співіснування з РФ
Джерело:  online.ua

Член команди президента Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба виступив з неочікуваною заявою. Він озвучив припущення, що Україна, рано чи пізно, буде змушена прийти до розмови про стратегію співіснування з Росією. Однак, на переконання дипломата, до такої дискусії суспільство наразі не готове. Таку думку міністр закордонних справ озвучив під час виступу на конференції "Дипломатія-2021", інформує ONLINE.UA.

"Українське суспільство не готове до спокійної розмови про Росію. Але ми нікуди не втечемо від географії, це треба розуміти", — підкреслив очільник МЗС.

Кулеба звернув увагу на те, що деякі "сміливі" експерти озвучують свої думки з цього приводу вже зараз, однак це питання провокує чимало різних емоцій, що ускладнює конструктивну дискусію. За словами дипломата, у найближчому майбутньому мають сенс лише закриті дискусії з цього приводу, зокрема через те, що політики обмежені у заявах про це через ризик рейтингових втрат.

"В суспільстві забагато емоцій, щоби говорити про Росію – тому будь-хто, хто говоритиме про це, буде замаркований як зрадник чи як фанатик – але ця розмова дуже потрібна. Без стратегії щодо Росії не буде ні безпеки, ні процвітання України", — зазначив Кулеба.

Враховуючи усі ці фактори, найближчим часом зусилля МЗС на російському напрямі будуть сфокусовані не на таких дискусіях, а на розбудові проєкту "Кримської платформи", яка має зберегти у міжнародному порядку денному питання звільнення Криму з-під російської окупації.

"Та динаміка підтримки платформи показує що є достатня кількість держав, які хочуть туди піти", і це дає підстави розраховувати на успіх цього проєкту", — заявив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, нещодавно глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук вкотре заявив, що головною ціллю влади України є досягнення миру на Донбасі. Однак, як стверджує політик, команда очільника Кремля Володимира Путіна робить усе можливе, аби зацементувати ситуацію на окупованих територіях та залишити все як є.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше США озвучили нову вимогу Путіну після чуток про повторне отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?