ОБСЄ озвучила термінове попередження Україні щодо ситуації на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ озвучила термінове попередження Україні щодо ситуації на Донбасі

ОБСЄ озвучила термінове попередження Україні щодо ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ситуація на Сході України продовжує стрімко погіршуватися. Цю інформацію вже підтвердила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, яка навіть зафіксувала присутність проросійських сил на території та поблизу ділянок розведення. Варто звернути увагу на те, що, в першу чергу, мовиться про території у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському. Зазначається, що протягом вечора та ночі безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіуса дії зафіксував людей на ділянках розведення в районах Золотого та Петрівського. Такими даними ділиться СММ ОБСЄ в Україні у щоденному звіті, який оприлюднили 26 жовтня, передає ONLINE.UA.

Згідно з останніми даними, 25 жовтня в межах ділянки розведення спостерігачі бачили 3 членів збройних формувань із нарукавними пов'язками з написом "СЦКК" на південь від нового прольоту мосту біля Станиці Луганської.

"У ніч із 23 на 24 жовтня в межах ділянки розведення в районі Золотого, безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіуса дії зафіксував особу на колишній позиції збройних формувань РФ поблизу східного краю ділянки", – кажуть представники ОБСЄ.

Окрім того, наголошується, що спостерігачі 24 та 25 жовтня зафіксували членів збройних формувань за межами ділянки розведення. Також 24 жовтня члени збройних формувань йшли в супроводі 3 осіб у захисному спорядженні.

"Також 25 жовтня під час моніторингу на південному краю ділянки розведення – члени патруля Місії зафіксували 10 пострілів з озброєння невстановленого типу", – йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що 26 жовтня проросійські бойовики тричі порушили режим припинення вогню. Вказано, що противник використовував стрілецьку зброю біля Мар’їнки та Широкіного. А у передмісті Авдіївки відкривав вогонь із гранатометів різних систем.

"Провокативні постріли не становили небезпеки для життя українських захисників, тож наші воїни вогонь у відповідь не відкривали", – розповідають у штабі.

Варто звернути увагу на те, що бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли Зеленський ухвалить доленосне та остаточне рішення щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?