ОБСЄ підготувала потужний удар по РФ - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

ОБСЄ підготувала потужний удар по РФ - перші подробиці

ОБСЄ підготувала потужний удар по РФ - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі (ПА ОБСЄ) проголосував за проект резолюції про енергетичну безпеку регіону. Варто зазначити, що проект підтримали 39 членів комітету, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

В документі згадані газопроводи "Північний потік - 2" і "Турецький потік", пункт, який запропонувала включити делегація США. Зокрема, "Північний потік - 2" "збільшує залежність від єдиного джерела" енергоресурсів, підкреслив конгресмен Сполучених Штатів Лі Зелдін. Це може негативно позначитися на "друзях з Центральної та Східної Європи", а також "привести до зростання корупції і нестабільності в регіоні", додав він.

Представник делегації США наголосив, що "Турецький потік" націлений на "збільшення впливу Росії на інші країни". Зелдін наголосив, що демократичні інститути не повинні "ставати заручниками" поставок енергоресурсів.

Варто зазначити, що, турецька делегація виступила проти поправки американської сторони, розцінивши її як "абсолютно необгрунтовану і помилкову". У європейських країн має бути право вибирати, чи приєднуватися їм до "Турецького потоку", підкреслила турецька сторона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлерка ФРН Ангела Меркель заявила, що  Європейська комісія більше не в змозі зупинити суперечливий газопровід "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?