ОБСЄ показала найбільш "гарячі" локації на Донбасі за 2020 рік
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ показала найбільш "гарячі" локації на Донбасі за 2020 рік

ОБСЄ показала найбільш "гарячі" локації на Донбасі за 2020 рік
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні оприлюднила свою офіційну статистику щодо збройних інцидентів на Донбасі за весь 2020 рік. Згідно з відкритими даними, усі подібні випадки найбільше розподілилися всього між чотирма локаціями у зоні бойових дій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт.

Так, близько 75% інцидентів сталися саме у цих точках. Йдеться про околиці населених пунктів Попасна-Первомайськ-Золоте, район на схід і північний схід від Маріуполя, на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська, а також трикутник між Авдіївкою, Ясинуватою, Донецьким аеропортом.

Загальна кількість порушень на лінії зіткнення у порівнянні з інформацією 2019 року зменшилася на 55%. Очевидно, це заслуга встановленого з липня режиму припинення вогню, який, за заявами президента Володимира Зеленського, удвічі дозволив знизити смертність військовослужбовців Об’єднаних сил.

Одночасно на 5% зменшилася кількість вибухів, які спровокувало озброєння, що мало б бути відведеним за мінськими домовленостями.

З моменту введення перемир’я у ніч на 27 липня середньодобовий показник порушень зменшився у 20 разів. До реєстрували близько 623 порушень, а після лише 23.

Поза межами зони безпеки порушення оцінили такими, що “пов'язані з проведенням навчань з бойовою стрільбою”. В цілому за підсумками 2020 року команди спостерігачів зареєстрували близько 1,8 тисячі подібних інцидентів, з них 77% пройшли на окупованих територіях регіону.

Нагадаємо, упродовж останніх тижнів у зоні бойових дій на Донбасі реєструють серйозне загострення — кілька українських військовослужбовців загинули, зокрема й ті, кого поцілили снайпери окупаційного режиму.

Як повідомляв ONLINE.UA, у неділю, 14 лютого на Донбас терміново виїхали міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. У зону ООС їх невідкладно відправив президент України Володимир Зеленський після трагічної загибелі трьох українських захисників, які підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?