ОБСЄ стурбувала новинами про ситуацію на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ стурбувала новинами про ситуацію на Донбасі

ОБСЄ стурбувала новинами про ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики активно готуються до наступу на Донбасі. Про це свідчить звіт СММ ОБСЄ, в якому зафіксовано майже 50 одиниць збройної техніки формувань Росії, яка була виведена з укриття і розміщена з порушенням лінії відводу. Тривожні новини повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

У звіті СММ ОБСЄ від 29 лютого 2020 року підкреслено, що в окупованій Луганській області безпилотник місії зафіксував 16 одиниць ворожого озброєння, розміщених з порушенням ліній відведення, а також 32 одиниці озброєння, виведених з місць зберігання. Зокрема, в Шимшинівки виявлені 5 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і 1 протитанкова гармата (МТ-12 «Рапіра», 100 мм). Поблизу Бугаївки виявлено 6 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм) та 4 протитанкові гармати (МТ-12 «Рапіра», 100 мм).

Крім того спостерігачі СММ ОБСЄ виявили на ворожих полігонах три десятка танків - 18 одиниць Т-64, 3 танка Т-72 і 9 одиниць Т-72Б.

"Українська сторона СЦКК вкотре наголосила, що своїми діями збройні формування Російської Федерації в черговий раз створюють небезпеку для цивільного населення і демонструють небажання дотримуватися Мінські домовленості", - йдеться в звіті ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше в Міноборони України повідомляли, що бойовики готуються до нової війни на Донбасі. Вони облаштовують нові вогневі позиції для самохідних артилерійських установок (САУ) і танків, створюють додатковий запас артилерійських боєприпасів в районах передових позицій. Ворог відпрацьовує удари по цілям в глибині оборонної зони ООС. Таким чином збройні формування РФ намагатиметься підтримувати свої передові сили в разі загострення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики підсилюють обстріли на Донбасі- збройні формування РФ ведуть вогонь з важкої артилерії, накриваючи мінами позиції ООС. Станом на ранок 1 березня повідомляється, що противник 19 разів відкривав вогонь по українським захисникам, в результаті чого ЗСУ зазнали втрат - двоє українських військових отримали поранення і ще один бойову травму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?