ОБСЄ терміново посилила свою присутність у Херсонській області
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ терміново посилила свою присутність у Херсонській області

ОБСЄ терміново посилила свою присутність у Херсонській області
Джерело:  online.ua

19 січня офіційно стало відомо, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі ухвалила рішення невідкладно посилити свою присутність у Херсонській області. За словами представників ОБСЄ, моніторингова група буде уважно стежити за подіями в анексованому Криму, а також розпочне збір та аналіз важливої інформації про події на півострові. Першою про це заявила очільниця ОБСЄ Анн Лінде під час спільного брифінга  з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що спостерігачі, які представляють спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, не напряму збиратимуть інформацію про події на окупованому півострові.

"Це включає моніторингову діяльність, яка відбувається на КПВВ "Чонгар". І на східному пункті пропуску "Колончак". Останнім часом моніторингова місія підсилила свою присутність у Херсонській області для того, щоб відслідковувати події, які відбуваються в окупованому Криму", – заявила Анн Лінде.

Що важливо розуміти, це перший закордонний візит міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде на посту очільниці ОБСЄ. В нашій країні вона буде знаходитися 2 дні, 19 – 20 січня. Політикиня має намір обговорити з главою МЗС України Дмитром Кулебою ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу й Криму. Темою для перемовин також стане питання двосторонніх відносин офіційного Києва та Швеції. Зокрема, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій.

Варто також нагадати про те, що наразі представники ОБСЄ зацікавлені у поширенні своєї діяльності з контролю контрабанди стрілецької зброї. В першу чергу, мовитьс про Схід України, де триває протистояння з Росією. Про це нещодавно розповів глава МЗС фрн Гайко Мааса.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська влада фактично зірвала ініціативу рівня ОБСЄ про моніторинг українського кордону на Донбасі. Цю ідею схвалили 33 держави-учасниці організації, проте офіційна Москва заблокувала голосування. Як пояснював український дипломат Дмитро Кулеба, йшлося про встановлення стійкого моніторингу представниками ОБСЄ районів, які межують безпосередньо з кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?