ОБСЄ вперше в історії обере генсеком жінку. Що відомо про Хельгу Шмідт
Категорія
Світ
Дата публікації

ОБСЄ вперше в історії обере генсеком жінку. Що відомо про Хельгу Шмідт

ОБСЄ вперше в історії обере генсеком жінку. Що відомо про Хельгу Шмідт
Джерело:  online.ua

Представники ОБСЄ незабаром оберуть нового генерального секретаря організації. Цього разу нею стане Хельга Шмідт - дипломатка з Німеччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву чинного голови структури Еді Рами.

За його словами, призначення станеться вже незабаром.

"Я радий, що на цій раді ми плануємо призначити нове керівництво ОБСЄ - Хельгу Шмідт генеральним секретарем, Матео Мікаччі директором Бюро з демократичних інститутів і прав людини, Терезу Рібейру представником з питань свободи ЗМІ та Кайрата Абдрахманова верховним комісаром з національних меншин", - оголосив Рама під час зустрічі на рівні ради міністрів організації.

Шмідт таким чином замінить на відповідній посаді Томаса Гремінгера, його повноваження завершилися цього липня. З того часу ОБСЄ функціонувала в умовах відсутнього формального керівника.

Згідно з відомостями австрійсого медіа Die Presse, офіційне рішення рада міністрів держав, які входять у склад організації, ухвалять після четверга, 3 грудня.

Слід зауважити, в історії ОБСЄ це перший випадок, коли посаду генсекретаря отримає жінка.

Хельга Шмідт - 59-річна дипломатка з ФРН, вона у 2016 році стала генеральним секретарем Європейської служби у міжнародних справах. До призначення вона була учасницею переговорів навколо розробки Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної проблеми.

Як повідомляв ONLINE.UA, сьомий рік Україну у війні з Росією на Донбасі потужно підтримують міжнародні партнери, в тому числі Організація з безпеки та співробітництва в Європі. У 2021 році ОБСЄ очолить Швеція, де вже підтвердили свою підтримку офіційному Києву. Стокгольм запевнив українську владу, що Донбас і Крим будуть серед пріоритетів шведського головування в ОБСЄ у 2021 році. Це питання з очільницею МЗС Швеції Анн Лінде обговорив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?