ОБСЄ знайшла потужну російську зброю під Луганськом
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ знайшла потужну російську зброю під Луганськом

ОБСЄ знайшла потужну російську зброю під Луганськом
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала скупення РСЗВ "Град" на півдні від окупованого Луганська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр Операції Об'єднаних сил у Facebook.

Українська сторона назвала цей інцидент жорстким порушенням мінських домовленостей. Спостерігачі зазначили порушення лінії відведення з боку агресора.

"Зокрема, 14 грудня поблизу населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 кілометрів на південний захід від Луганська) патруль ССМ ОБСЄ зафіксував 22 одиниці реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм)", - проінформував штаб.

Таким чином, контрольовані Кремлем бойовики так званої "ЛНР" ігнорують домовленості, не бажаючи відводити важке озброєння, про що було ворішено у Тристоронній контактній групі.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли спостерігачі ОБСЄ з'ясовують місцезнаходження російської військової техніки у локаціях, де її не повинно бути згідно домовленостям.

Як повідомляв ONLINE.UA, український міністр закордонних справ Вадим Пристайко пояснив, що 20 чи 21 грудня сторони можуть оголосити про новий режим припинення вогню. Технічну сторону цієї "тиші" у такому випадку оформлять вже до 24 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?