ОБСЄ зробила термінову заяву про витік хімікатів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ зробила термінову заяву про витік хімікатів на Донбасі

ОБСЄ зробила термінову заяву про витік хімікатів на Донбасі
Джерело:  online.ua

ОБСЄ не підтвердила інформацію про витік, проте продовжують перевірку. Раніше в Головному управлінні розвідки допускали, що витік хімікатів може стати приводом вторгнення Росії в Україну.

Джерело: звіт ОБСЄ

Можливий витік аміаку на Донбасі

Українська розвідка повідомляла, що неподалік Горлівки на Донбасі стався витік хімікатів. Тоді ГУР вважала, що це може стати приводом для вторгнення Росії.

За інформацією військової розвідки України, 14 січня до окупованої російськими військами Горлівки на ПАТ "Концерн Стирол" доставлено ємності з аміаком, з яких через порушення герметичності відбувається витік в повітря отруйних речовин", - йшлося в повідомленні ГУР Міноборони.

У розвідці вважали, що Росія звинуватить Україну в техногенній катастрофі.

Проте сьогодні ОБСЄ у своєму звіті зазначила, що ці дані не підтвердилися.

16 та 17 січня Місія уточнювала повідомлення про можливий витік аміаку на заводі в н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька). СММ зафіксувала там спокійну ситуацію та продовжуватиме уточнювати інформацію, - зазначили в ОБСЄ.

Росія готує спецоперацію на Донбасі

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що у США є інформація, яка вказує на те, що Росія підготувала групу оперативників для проведення спецоперації під чужим прапором на сході України, намагаючись створити привід для вторгнення.

США мають докази того, що оперативники навчаються веденню війни в межах міста та використанню вибухівки для здійснення диверсій проти власних російських військових сил.

Це звинувачення перегукується з заявою, оприлюдненою Міністерством оборони України, в якій сказано, що російські спецслужби готують провокації проти російських військ, намагаючись підставити Україну.

Наша розвідувальна спільнота отримала інформацію про те, що Росія закладає основу, щоб мати можливість сфабрикувати привід для вторгнення. Ми бачили ці події у 2014 році. Вони знову готують цей сценарій, — сказав Радник з національної безпеки Джейк Салліван.

Міністерство оборони України повідомило, що "військові частини країни-агресора та її сателіти отримують наказ готуватися до таких провокацій".

Висновки американської розвідки зроблені після тижневих дипломатичних зустрічей між російськими та західними чиновниками з приводу скупчення Росією десятків тисяч військових на кордоні з Україною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?