Обшуки в УПЦ МП: на Тернопільщині та Прикарпатті знайшли антиукраїнські матеріали
Категорія
Україна
Дата публікації

Обшуки в УПЦ МП: на Тернопільщині та Прикарпатті знайшли антиукраїнські матеріали

Обшуки в УПЦ МП: на Тернопільщині та Прикарпатті знайшли антиукраїнські матеріали
Джерело:  online.ua

СБУ та Нацполіція провели обшуки на території Почаївської духовної семінарії в Тернопільській області та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів - зокрема брошури та книжки ксенофобського і ненависницького змісту.

Джерело: СБУ

СБУ перевірила УПЦ МП в Тернопільській та Івано-Франківській області 

В СБУ зазначають, що знайшли літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність, і, навпаки, наголошується, що це нібито штучно створена держава.

Більшість літератури – авторства російських діячів за видавництва російських друкарень.

СБУ вивчає походження зразків символіки «великого войска Донского», яку виявили в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Зокрема, йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло рашистам окупувати частину Донецької та Луганської областей, - повідомили в СБУ.

На підставі цих речових доказів відкриють два кримінальних провадження за 161 статтею Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

СБУ проводять безпекові заходи в УПЦ МП

13 листопада було опубліковано відео, на якому прихожани в Лаврі співають "Звон плывёт, плывёт над Россиею, пробуждается Матушка – Русь".

СБУ почала вивчати деталі інциденту.

Вже 22 листопада СБУ прийшла з перевірками до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.

Там СБУ виявила проросійську літературу, яка використовується під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского мира» та 2 млн грн готівки, більше ніж 100 тис. доларів США та декілька тисяч російських рублів.

25 листопада СБУ провела перевірки в приміщенні УПЦ МП на території Чернівецько-Буковинської єпархії у Свято-Миколаївському соборі в Чернівцях.

Там знайшли російські методички, посвідчення окупантів та документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?