Обстріл Павлограда може спричинити екологічну катастрофу в сусідніх областях
Категорія
Україна
Дата публікації

Обстріл Павлограда може спричинити екологічну катастрофу в сусідніх областях

Обстріл Павлограда може спричинити екологічну катастрофу в сусідніх областях
Джерело:  online.ua

Аналітики OSINT-проєкту GeoConfirmed припускають, що удар по Павлограду на Дніпропетровщині може спричинити екологічну катастрофу навіть у сусідніх областях.

Джерело: GeoConfirmed

До чого може призвести обстріл РФ Павлограду

Після російського обстрілу Павлограду стався потужний вибух на Павлоградському хімічному заводі. До цього багато хто стверджував, що вибухнув поїзд, завантажений С-300.

Аналітики OSINT-проєкту GeoConfirmed у підтвердження своїм словам публікують супутникові знімки.

Фото: twitter.com/GeoConfirmed

На сьогоднішній день на полігоні зберігається понад 1,8 тис. тонн простроченого твердого ракетного палива, терміну придатності якого минуло 20 років, – йдеться у повідомленні.

У GeoConfirmed посилаються на статтю BBC 2020 року, де було попередження про можливу екологічну катастрофу у разі вибухів на ділянці.

Від цього постраждає як Дніпропетровська область, так і чотири сусідні області.

У разі ураження цього місця потрібне повне обстеження.

Аналітики припускають, що Росія могла знати про ймовірну екологічну катастрофу і навмисне цілилася саме на територію підприємства.

Атака РФ на Павлоград

1 травня росіяни завдали удару по Павлограду. Внаслідок російської ракетної атаки у Павлоградському районі на Дніпропетровщині постраждало 25 людей.

У Павлограді є пошкодження промислового підприємства, де виникла пожежа.

В житловому районі понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?