Обсяги постачання російського газу у Європу через Україну збільшилися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Обсяги постачання російського газу у Європу через Україну збільшилися

Обсяги постачання російського газу у Європу через Україну збільшилися
Джерело:  24 канал

Обсяги поставки російського газу в Євросоюз через Україну за кілька останніх днів зросли на 60 мільйонів кубометрів на добу або на 25%, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал новин 24.

"Причиною збільшення обсягу транзиту газу через Україну є ремонт трубопроводу "Ямал-Європа", -повідомили в прес-службі Нафтогазу.

Газотранспортна система України зі збільшеним навантаженням справляється. У «Гаспромі» стверджують, що необхідності в будівництві нових обхідних маршрутів і потоків наразі немає.

Щорічно Україна отримує по 3 мільярди доларів за послуги транзиту російського газу в Євросоюз. Контракт з Росією закінчується 31 грудня 2019 року. Нових домовленостей щодо продовження співпраці поки що немає.

Повернутися до переговорів про транзит газу через Україну Росія планує в 2020 році. Зараз інтенсивно будується «Північний потік-2» - прокладено близько 978 труб. Завершити роботи до кінця року не вийде. Газопровід потрібен для того, щоб обійти транзитні збори України. Початок «Північного потоку-2» - у Виборзі (Росія), далі пролягає по дну Балтійського моря і закінчується в німецькому Грейсфальд. Проект передбачає дві нитки газопроводу загальною потужністю в 55 мільярди кубічних метрів газу на рік.

Як повідомлял ONLINE.UA, експорту російського газу загрожує зміна клімату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?