Очільник МЗС Угорщини знову прибув до РФ для перемовин про газ
Категорія
Світ
Дата публікації

Очільник МЗС Угорщини знову прибув до РФ для перемовин про газ

Очільник МЗС Угорщини знову прибув до РФ для перемовин про газ
Джерело:  online.ua

11 квітня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув до Москви для переговорів щодо газу, нафти та ядерного палива.

Джерело: Петер Сійярто

Сійярто полетів до Москви на переговори

Очільник угорського МЗС написав, що Європа змогла пережити зиму через екстремальні теплі погодні умови, проте наступна зима "буде реально складною" через кардинально зростаючий попит на енергію, перезапуск китайської економіки та надзвичайно повільні темпи розвитку європейської енергетичної інфраструктури.

Безпека енергопостачання Угорщини потребує безперебійного транспорту газу, транспортування нафти та транспортування ядерного палива, - написав він.

За словами Сійярто, для виконання цих вимог, угорсько-російська енергетична співпраця має бути безперебійною.

Це питання не політичного смаку, а фізики. Сьогодні в Москві обговоримо найважливіші питання співпраці, необхідних для безпеки угорського енергопостачання: спочатку з Олександром Новаком, віце-прем'єр-міністром з питань енергетики, а потім з Олексієм Ліхачовим, генеральним директором Росатому.

Сійярто заявив, що з Новаком планує обговорити фізично-технічну безпеку газопроводу "Турецький потік", який забезпечує постачання природного газу в Угорщину, обслуговування транзитних поставок газопроводом "Дружба", який забезпечує нафтопостачання, а також "'загрози ядерній промисловості у вигляді санкцій".

Турецький потік проходить по дну Чорного моря з РФ до Туреччини. Потім газ транспортується в європейські країни через газовий хаб на кордоні Туреччини та Болгарії.

Нагадаємо, що Угорщина постійно заявляє, що заблокує будь-які європейські санкції, що стосуються ядерної промисловості РФ. Україна неодноразово закликала запровадити такі обмеження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?