Очільниця Антикорупційного суду розповіла про перші кроки та завдання
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільниця Антикорупційного суду розповіла про перші кроки та завдання

Очільниця Антикорупційного суду розповіла про перші кроки та завдання
Джерело:  24 канал

Вищий антикорупційний суд отримає незабаром близько 3 тисяч справ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами очільниці відомства Олена Танасевич, наразі згадані документи перебувають у розпорядженні місцевих судів. Вона узяла слово під час церемонії відкриття антикорупційного суду.

"До компетенції ВАКС віднесені 22 склади злочинів за тією умовою, що вони вчинені спеціальним суб’єктом, та розмір шкоди перевищує 500 тисяч гривень. З місцевих загальних судів до ВАКС повинно надійти понад 3 тисячі кримінальних проваджень", - підкреслила Танасевич.

Слід нагадати, ВАКС офіційно почав роботу вранці у четвер, 5 вересня. Танасевич на згадану посаду обрали у травні 2019 року шляхом таємного голосування. Її опоненткою на цих виборах стала суддя Ольга Саландяк. Наразі голова ВАКС та його заступник - єдині адміністративні посади, що існують в установі.

Як повідомляв ONLINE.UA, з публічною заявою з нагоди старту функціонування виступив президент України Володимир Зеленський. Він пообіцяв допомогти новій структурі у її діяльності та привітав з важливою та довгоочікуваною подією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?