Очільниця Єврокомісїі особисто їде "дотискати" Угорщину щодо нафтового ембарго
Категорія
Економіка
Дата публікації

Очільниця Єврокомісїі особисто їде "дотискати" Угорщину щодо нафтового ембарго

Очільниця Єврокомісїі особисто їде "дотискати" Угорщину щодо нафтового ембарго
Джерело:  online.ua

9 травня офіційно стало відомо, що глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вирушила до Будапешта, оскільки хоче особисто зустрітися з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Політикиня рішуче налаштована переконати його щодо нафтового ембарго проти Росії у шостому пакеті санкцій Євросоюзу. Цю інформацію уже підтвердив її речник Ерік Мамер.

Джерело: Твіттер-сторінка Еріка Мамера

Урсула фон дер Ляєн хоче дотиснути Угорщину щодо нафтового ембарго

Президентка Урсула фон дер Ляєн сьогодні пообіді прямує до Угорщини для зустрічі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном. Вони обговорять питання, пов’язані з європейською безпекою постачання енергоресурсів, - йдеться в заяві речника очільниці ЄК.

Як уже згадувалося раніше, Угорщина, яка дуже залежить від російської нафти і газу, доволі довго виступає проти нафтового ембарго у пакеті санкцій, навіть з винятками для Будапешта та декількох інших країн, яким найскладніше змінити постачальника.

9 травня очільник МЗС Петер Сійярто офіційно попередив Брюссель, що його країна не підтримає санкційний пакет.

Однак нещодавно журналістам вдалося дізнатися, що в уряді Угорщини таємно обговорюють зменшення енергозалежності від РФ у довгостроковій перспективі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?