Очільниця Європарламенту закликає надати Україні сучасні танки
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільниця Європарламенту закликає надати Україні сучасні танки

Очільниця Європарламенту закликає надати Україні сучасні танки
Джерело:  online.ua

Очільниця європейського парламенту Роберта Мецола закликає країни ЄС надати Україні сучасні танки для продовження ефективного контрнаступу та звільнення окупованих кремлівською армією територій.

Джерело: саміт лідерів ЄС у Празі

ЄС має надати Україні сучасні танки

Україні потрібна важка зброя, і їй потрібні танки. Їй потрібна зброя. Країни-члени можуть їх надати у той час, як Росія здійснює ескалацію свого вторгнення та стає все більш відчайдушною. Ми повинні відповісти пропорційним способом, щоб допомогти Україні виграти у цій війні, - наголосила Мецола.

У той же час голова європейської дипломатії Жозеп Боррель закликав країни ЄС виділити додаткові кошти на військову підтримку України. Раніше ЄС уже надав 2,5 млрд. євро.

Я попрошу лідерів підтримати пропозицію щодо виділення нового траншу для Європейського фонду миру для продовження надання військової підтримки Україні, а також навчальної місії, - повідомив Боррель.

Зі свого боку президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Париж розглядає можливість відправки в Україну додаткових САУ Caesar.

Ми працюємо над кількома запитами, з кількома державами-членами Євросоюзу, зокрема над новими Caesar, - зазначив Макрон.

З початку війни Франція надала Україні 18 гармат Caesar калібру 155 мм з дальністю стрільби 40 км, встановлених на вантажівках, протитанкові та зенітні ракети, передові броньовані машини (VAB), паливо, індивідуальне спорядження та близько п'ятнадцяти 155-мм гармат, що буксируються.

Тепер Париж планує поставити Києву від 6 до 12 додаткових гармат Caesar, взятих із замовлення Данії. Франція також вивчає можливість постачання до Києва 20 бронемашин Bastion.

Ми продовжуватимемо підтримувати Україну з фінансової точки зору, з гуманітарної точки зору та з військової точки зору. Франція продовжує рухатися вперед на основі запитів, що надійшли, і дуже тісно координує дії між членами Європейського Союзу і країнами, що не входять до Європейського Союзу, - запевнив Макрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?