Очільниця МОЗ повідомила українцям чудову новину щодо доступних ліків
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільниця МОЗ повідомила українцям чудову новину щодо доступних ліків

Очільниця МОЗ повідомила українцям чудову новину щодо доступних ліків
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства охорони здоров’я Зоряна Скалецька в ході пресконференції повідомила, що фінансування програми "Доступні ліки" збільшать вдвічі. Окрім того, що важливо, до програми з 1 квітня 2020 року додадуть більше інсулінів, передає ONLINE.UA.

"Розшириться програма "Доступні ліки". Фінансування збільшиться вдвічі, а також з першого квітня додані інсуліни. У регіонах є нестача коштів для закупівлі інсуліну. Наступного року цієї проблеми не буде. Ми її вирішуємо включенням до програми "Доступні ліки", – заявила Скалецька.

Варто зазначити, що наразі пацієнти з діабетом ІІ типу (інсулінонезалежним) отримують ліки за програмою "Доступні ліки", а з діабетом І типу (інсулінозалежним) за програмою реімбурсації інсуліну.

"Держава за рік покриває більшу частину потреби в інсулінах з державного бюджету, решту мають профінансувати органи місцевого самоврядування. У тих областях, в яких місцева влада виконує свою частину зобов'язань, програма працює безперебійно і всі пацієнти вчасно отримують потрібні ліки. Переважна більшість проблем з нібито відсутністю інсулінів сьогодні виникають саме через невідшкодування місцевою владою аптекам вартості потрібних пацієнтам препаратів", – кажуть у МОЗ.

Як відомо, чинна редакція Реєстру лікарських засобів від 15 серпня 2019 року містить 254 препарати, що підлягають реімбурсації, тобто відшкодуванню (повному, або частковому) для населення: 195 препаратів для лікування серцево-судинних захворювань; 45 препаратів для лікування діабету другого типу; 14 препаратів для лікування бронхіальної астми.

Варто зазначити, що з них 78 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Зоряна Скалецька дала українцям гучну обіцянку щодо виплати зарплат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?