Це було востаннє: очільниця МОЗ дала українцям гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Це було востаннє: очільниця МОЗ дала українцям гучну обіцянку

Це було востаннє: очільниця МОЗ дала українцям гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в деяких регіонах України в закладах охорони здоров'я відбулася заборгованість по зарплаті. За її словами, ця проблема виникає кожного року. Однак чиновниця пообіцяла, що ситуація, яка відбувається нині – востаннє, повідомляє ONLINE.UA.

Варто зазначити, що вже близько двох місяців медпрацівники очікують на заробітну плату. І щоб про них не забували, у місті Дубно Рівненської області медпрацівники вийшла на страйк та перекрили трасу міжнародного значення Київ-Чоп.

Очільниця МОЗ наголосила, що сьогодні на засіданні Кабмін повинен проголосувати за те, аби виділити 700 мільйонів гривень для погашення заборгованості, а до кінця року планують знайти ще 300 мільйонів.

Зоряна Скалецька зазначила, що місцева влада також повинна займатись дофінансовуванням закладів охорони здоров'я. Під час засідання Верховної Ради вона закликала усіх депутатів мажоритарників співпрацювати в регіонах з місцевою владою та нагадувати їм про це.

Скалецька обіцяє, що подібна проблема виникає востаннє, адже з 1 квітня всі заклади охорони здоров'я здійснюватимуть свою діяльність на інших законних підставах, а заборгованість повністю буде ліквідована.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зоряна Скалецька довго мовчала щодо конфлікту в МОЗ і нарешті вийшла з заявою. Чиновниця зазначила, що не вона цю війну почала, однак має намір її завершити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?