Одеська школярка замінувала школу, щоб погратися з котом удома. Як відреагувала поліція
Категорія
Україна
Дата публікації

Одеська школярка замінувала школу, щоб погратися з котом удома. Як відреагувала поліція

Одеська школярка замінувала школу, щоб погратися з котом удома. Як відреагувала поліція
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи почали перевірку щодо інформації про мінування школи в Одесі напередодні, 16 грудня. Поліція з'ясувала, що таким чином першокласниця намагалася зірвати уроки й піти додому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу одеського управління відомства.

За офіційними даними, йдеться про школу в Суворовському районі міста.

"В ході розслідування, розпочатого за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що на спецлінію "102" телефонувала 6-річна учениця першого класу цієї ж школи. Свій вчинок дитина пояснила бажанням скоріше піти додому та побавитись з котиком", - пояснили у поліції.

Правоохоронці провели розмову з дитиною, яка спровокувала цей надзвичайний інцидент.

"Вони пояснили дитині, що її необдуманий вчинок призвів до зриву навчального процесу в усій школі і змусив кілька екстрених служб займатися неіснуючою проблемою, коли, можливо, у той час хтось реально потребував їхньої допомоги. Поліцейські попросили дівчинку більше не викликати жартома ні поліцію, ні рятувальників, ні лікарів, адже такі дії караються законом і в даному випадку, поки вона ще маленька, за них доведеться понести покарання її батькам за ст. 184 КУпАП", - резюмували у поліції.

Штраф за згаданою статтею передбачає стягнення від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1 700 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, у центрі Києва стався новий інцидент, пов’язаний з мінуванням будівлі. Під ударом "мінувальників" вранці у п’ятницю, 13 листопада, опинилася Верховна Рада. За оприлюдненими даними, саме до правоохоронних органів надійшло повідомлення про загрозу вибуху в парламентській будівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?