Впливовий світовий лідер потрапив до лікарні через коронавірус - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Впливовий світовий лідер потрапив до лікарні через коронавірус - що відомо

Впливовий світовий лідер потрапив до лікарні через коронавірус - що відомо
Джерело:  online.ua

Очільника уряду Великої Британії та одного з найвпливовіших політиків сучасності Бориса Джонсона, у якого коронавірус діагностували ще 10 днів тому, вирішили після амбулаторного лікування забрати до лікарні. Наразі відомо, що прем'єрміністра терміново забрали в одну з лондонських лікарень для обстеження. Цю інформацію вже підтвердила речниця світового лідера. Що важливо розуміти, на погіршення стану Бориса Джонсона вже встиг відреагувати президент США Дональд Трамп. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За словами речниці політика, 10 днів опісля отримання першого позитивного результату тесту на коронавірус Джонсон залишався вдома. Вона звернула увагу на те, що політик продовжував дистанційно виконувати прем'єрські обов'язки. Однак, його все ж забрали до лікарні. COVID-19 у Джонсона виявили 26 березня.

"Це попереджувальний крок, оскільки у прем'єр-міністра зберігаються постійні симптоми коронавірусу через 10 днів після позитивного результату тесту", - зазначила його прессекретарка.

Згідно з останніми даними британських медіа, очільнику уряду в лікарні зроблять аналізи та обстежать. Окрім того, йому планують зробити штучну вентиляцію легенів.

Варто зазначити, що протягом десяти днів карантину Борис Джонсон оприлюднив декілька відеоповідомлень. В останньому відео він зізнався британцям, що почувається краще, але має гарячку.

Що важливо розуміти, The Guardian звертає увагу на те, що насправді Джонсон – хворий серйозніше, аніж він сам або його представники готові визнати. Водночас лікарі – стурбовані його диханням. Однак офіційно в британському уряді це заперечують.

Американський лідер Дональд Трамп буквально зразу ж прокоментував госпіталізацію свого британського колеги Бориса Джонсона.

"Я хочу передати найщиріші побажання від нашої нації прем'єр-міністру Борису Джонсону, який веде свою особисту боротьбу з вірусом. Всі американці моляться за нього, він мій друг і великий джентльмен. Як ви знаєте, він був госпіталізований сьогодні, але я впевнений, що все буде добре", - наголосив очільник Білого дому в ході брифінгу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 квітня королева Великої Британії Єлизавета II записала екстрене звернення до народу – вона нарешті відреагувала на ситуацію в країні, яка суттєво погіршилася через пандемію коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?