Одна із вакцин від COVID-19 продемонструвала вражаючі результати
Категорія
Світ
Дата публікації

Одна із вакцин від COVID-19 продемонструвала вражаючі результати

Одна із вакцин від COVID-19 продемонструвала вражаючі результати
Джерело:  online.ua

Науковці із різних куточків світу продовжують активний пошук потужної вакцини проти коронавірусу. Перші проміжні результати масштабних випробувань показали, що продукт Pfizer та BioNTech на 90% ефективний. Цю інформацію вже підтвердили виробники препарату. За їхніми словами, аналіз показує значно кращі результати, ніж раніше прогнозували більшість експертів. Варто звернути увагу на те, що у випробуваннях фази 3 взяли участь понад 43 тисячі людей. Люди різного етнічного походження виявились однаково захищеними, кажуть у компанії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на The Guardian та Bloomberg.

Висновки ґрунтуються на проміжному аналізі, який провели після того, як 94 учасники захворіли коронавірусом. Згідно з останніми даними, випробування триватиме доти, доки не буде підтверджено 164 випадки. Рівень потенціалу вакцини може змінитися, але наразі 90% інфекцій було попереджено. Представники компанії стверджують, що серйозних побічних ефектів немає. Вчені наголошують: якщо ключові показники будуть безпечні за тиждень, у міжнародної спільноти може з'явитися інструмент для боротьби з пандемією. Окрім того, зазначається, що збір необхідних даних про безпеку буде тривати до третього тижня листопада, після цього досьє віддадуть регуляторам на затвердження. Що важливо розуміти, швидке ліцензування може означати перші дози для медичних працівників до кінця року.

"Сьогодні великий день для науки та людства. Перший набір результатів нашої фази 3 випробування вакцини Covid-19 забезпечує початкові докази здатності нашої вакцини запобігати Covid-19. Ми досягли цієї важливої віхи в нашій програмі розробки вакцин у той час, коли світові це потрібно найбільше через нові рекорди захворюваності, коли лікарні перевищують потенціал, а економіки намагаються відкритися", — заявив очільник Pfizer Альберт Бурл.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  російська вакцина потрапила у чорний список Євросоюзу: найважливіші подробиці гучного скандалу можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?