Одразу три ключові партнери України виступили проти надання касетних боєприпасів від США
Категорія
Політика
Дата публікації

Одразу три ключові партнери України виступили проти надання касетних боєприпасів від США

Одразу три ключові партнери України виступили проти надання касетних боєприпасів від США
Джерело:  online.ua

Іспанія та Велика Британія разом із Німеччиною виступили проти рішення США щодо передачі касетних боєприпасів Україні.

Джерело:  RTVE

Чому ключові партнери проти надання Україні касетних боєприпасів 

За словами глави Міноборони Іспанії Маргарити Роблес, її країна не підтримує рішення США щодо передачі касетних боєприпасів Україні, однак поважає суверенне рішення Вашингтона.

Певна зброя і бомби не можуть бути доставлені ні за яких обставин... Ні - касетним снарядам і так - допомозі для законної оборони України, - зазначила Роблес.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак зазначив, що також не підтримує рішення про передачу касетних боєприпасів Україні і нагадав, що Британія підписала Конвенцію про їх заборону.

Ми будемо продовжувати робити свій внесок у підтримку України проти незаконного і неспровокованого вторгнення Росії, але ми зробили це, надавши важкі бойові танки і нещодавно – далекобійну зброю, і сподіваємося, що всі країни зможуть продовжувати підтримувати Україну, - зазначив Сунак.

Що відомо про позицію США 

За словами заступника глави Міноборони США з питань політики Коліна Каля, рішення про передачу Україні касетних боєприпасів було прийнято на тлі повільних темпів проведення контрнаступу.

Ми хочемо переконатися, що в українців достатньо артилерії, щоб тримати їх у бою в контексті поточного контрнаступу. І оскільки справи йдуть трохи повільніше, ніж дехто сподівався, артилерійські витрати дуже високі, - пояснив Каль.

Каль зазначив, що у росіян було півроку, щоб окопатися і закріпитися в степах України, тому боєприпаси потрібні для подолання цієї укріпленої оборони. Він також повідомив, що боєприпаси будуть доставлені в Україну "в строки, необхідні для контрнаступу".

За словами представника Пентагону, відправка Україні касетних боєприпасів також є важливим сигналом для Росії про те, що "українці залишаться в грі".

У Володимира Путіна є теорія перемоги, адже так? Його теорія перемоги полягає в тому, що він пересидить всіх. Ось чому президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно, і чому ми сигналізуємо, що продовжимо надавати Україні можливості, які допоможуть їй продовжувати боротьбу, - зазначив представник Пентагону.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?