Як касетні боєприпаси зможуть змінити ситуацію на фронті — пояснення Подоляка
Категорія
Україна
Дата публікації

Як касетні боєприпаси зможуть змінити ситуацію на фронті — пояснення Подоляка

Як касетні боєприпаси зможуть змінити ситуацію на фронті — пояснення Подоляка
Джерело:  online.ua

За словами радника очільника Офісу президента України Михайла Подоляка, надання Збройним силам України касетних боєприпасів знизить боєздатність та моральний стан армії Російської Федерації.

Джерело:  Reuters

Подоляк пояснив важливість касетних боєприпасів для ЗСУ

Безсумнівно, передача Україні додаткових обсягів снарядів є дуже вагомим внеском у прискорення процедур деокупації. Особливо, якщо мова йде про касетні боєприпаси, які, безсумнівно, здатні мати надзвичайний психоемоційний вплив на і без того деморалізовані російські окупаційні угруповання, - наголосив представник ОПУ.

Він також звернув увагу на те, що зниження боєздатності та морального стану російських солдатів є "важливим компонентом, який може бути забезпечений цим типом снарядів".

Окрім того, Михайло Подоляк нагадав, що нашим військовим потрібно ще більше снарядів і боєприпасів й подякував міжнародним партнерам Києва за "розуміння суворих реалій війни".

Що відомо про можливе надання Україні касетних боєприпасів

Як вдалося дізнатися американським журналістам, команда президента США Джо Байдена 7 липня має намір оголосити про новий пакет військової допомоги Україні, в якому, зокрема, будуть і касетні снаряди.

Варто зазначити, що Міноборони США поки офіційно не підтверджує інформацію про передачу касетних боєприпасів Україні, однак у Пентагоні не приховують, що це питання дійсно обговорювалося.

Адміністрація Джо Байдена також нещодавно повідомляла, що дискусію щодо ухвалення цього рішення тривають.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?