Офіс генпрокурора оголосив підозру у держзраді поплічникам Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіс генпрокурора оголосив підозру у держзраді поплічникам Медведчука

Офіс генпрокурора оголосив підозру у держзраді поплічникам Медведчука
Джерело:  online.ua

26 березня Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру трьом керівникам ініціативних груп громадського руху "Український вибір" за фактом участі в організації та проведенні незаконного "референдуму" на тимчасово окупованій території півострову Крим. Варто звернути увагу на те, що їм інкриміновано державну зраду та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Офіс генпрокурора.

Попри те, що ОГП не називає імен підозрюваних, українські журналісти, посилаючись на свої анонімні джерела стверджують, що йдеться про поплічників кума Путіна Віктора Медведчука: Олега Слюсаренка, Олександра Синявського та Івана Комелова.

Команда Венедіктової дізналася, що представники Всеукраїнського громадського руху "Український вибір-Право народу", який до 2016 року мав назву "Український вибір", сприяли окупації Криму.

"Двоє підозрюваних, будучи керівниками ініціативних груп громадського руху, входили до складу незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя". Один з підозрюваних очолював територіальний підрозділ НЗФ, інший був керівником окремого підрозділу "самооборони" - "Слов’янський щит". Вони виконували протиправні накази «ватажків» формування, а також брали активну участь в організації та проведенні незаконного "референдуму" на території півострову Крим. У тому числі, в якості спостерігачів на "дільницях" в складі незаконних виборчих комісій, а також підозрювані забезпечували охорону дільниць й безперешкодне проведення "референдуму" у місті Севастополь", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що один із поплічник Медведчука також діяв у м. Севастополь й брав участь у проведенні мітингів на підтримку анексії Криму Росією. Під час публічних виступів на мітингах підозрюваний висловлював заклики до зміни меж території та державного кордону України, а також розширення території РФ за рахунок тимчасово окупованих територій України.

"Крім того, підозрювані були нагороджені представниками держави-окупанта медалями "За повернення Криму". Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється Головним управлінням СБУ в АР Крим", - наголошують в ОГП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, РНБО розкрила нові подробиці про бізнес на крові Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?