Офіс генпрокурора зробив важливу заяву про окупований Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіс генпрокурора зробив важливу заяву про окупований Донбас

Офіс генпрокурора зробив важливу заяву про окупований Донбас
Джерело:  online.ua

На території окупованої Луганщини зафіксовано випадки примусового надання "республіканського громадянства" українцям, що стало приводом для кримінального провадження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генерального прокурора.

За даними правоохоронної структури, примусову "паспортизацію" кваліфікували як порушення законодавства та звичаїв війни.

"Вказані дії носять саме примусовий характер та всупереч вимогам ст. 52 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 та ст. 75 Додаткового протоколу від 08.06.1977 (Протокол І) ведуть до порушення конституційних прав та свобод громадян України на тимчасово окупованій території Луганської області", - зазначили у відомстві.

ОГП пояснило, що доручення займатися розслідуванням передали силовикам СБУ на Донеччині та Луганщині. Хід усіх слідчих заходів контролює безпосередньо прокуратура.

Передбачається, що загалом в ОРЛО паспорти "ЛНР" отримали близько 200 тисяч осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, ватажки "ДНР", за відомостями української розвідки, розпорядилися посилити тиск на місцеве населення, яке ще не отримало "паспорта" угрупування. Таким громадянам штучно занижують заробітну плату, щоб "мотивувати" на отримання "республіканського громадянства".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?