Офіс президента показав наслідки і оцінив збиток після розгрому на акції протесту
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіс президента показав наслідки і оцінив збиток після розгрому на акції протесту

Офіс президента показав наслідки і оцінив збиток після розгрому на акції протесту
Джерело:  online.ua

Акція протесту на підтримку колишнього активіста одеського "Правого сектора" Сергія Стерненко, яка пройшла напередодні ввечері в Києві біля Офісу президента, закінчилася повним розгромом. Мітингувальники розмальовували фарбою стіни будівлі ОП образливими написами, побили скло і підпалили табличку "Президент України". 21 березня на Банковій показали відео з наслідками розгрому. Збиток оцінюють приблизно в 2 мільйони гривень, але ця сума може вирости. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються приблизно в два мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не почати змивання фарби протягом 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими. Нагадаємо, перші два поверхи будівлі були побудовані в кінці XIX століття, інші добудовані на початку ХХ століття ", - повідомили на Банковій.

Офіс президента також опублікував відео, на якому показано, як виглядає будівля після вчорашніх заворушень.

Як відомо, після подій на акції протесту в поліції відкрито кримінальне провадження. Воно пов'язане з нанесенням шкоди будівлі ОП. За протиправні дії затриманий один з учасників мітингу. Правопорушення кваліфіковано як хуліганство. Санкції статті передбачають до семи років позбавлення волі.

Раніше ONLINE.UA публікував відео Нацполіціі, на якому показано, як на акції протесту в Києві прихильники Стерненко влаштували розгром біля будівлі Офісу президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?