Протест на підтримку Стерненка біля ОП закінчився затриманням і сутичками з поліцією
Категорія
Події
Дата публікації

Протест на підтримку Стерненка біля ОП закінчився затриманням і сутичками з поліцією

Протест на підтримку Стерненка біля ОП закінчився затриманням і сутичками з поліцією
Джерело:  online.ua

Напередодні ввечері в Києві біля Офісу президента України пройшла нова акція протесту на підтримку колишнього активіста одеського "Правого сектора" Сергія Стерненко, якого суд засудив до семи років в'язниці з конфіскацією половини майна. Мітингувальники вимагали звільнити Сергія Стерненка, Андрія Антоненка та інших політв'язнів, а також відставки генпрокурорки України Ірини Венедиктової, глави МВС Арсена Авакова і ведення санкцій проти колишнього заступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова. Протестуючі палили фаєри і запускали петарди в вікна президентської канцелярії, також учасники акції розмальовували стіни будівлі ОП фарбою і закидали вхід до Офісу президента "димовухами", маючи намір проникнути всередину. Також прихильники Стерненко підпалили табличку "Президент України", за що правоохоронці відкрили кримінальну справу і затримали одного з учасників мітингу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу поліції Києва.

"За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного з найагресивніших учасників. Це - уродженець Вінницької області, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України ", - повідомили в поліції.

Фото затриманого під час заворушень під ОП - kyiv.npu.gov.ua

Відносно затриманого слідчим відділом Печерського управління поліції вже розпочато кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до семи років позбавлення волі.

За даними Hromadske, затриманого звуть Владислав Стафійчук. Мітингувальники намагалися визволити його з поліції і перешкодити правоохоронцям вивезти затриманого в ізолятор тимчасового утримання під Києвом, оскільки, за їхніми словами, Стафійчук був "мирним учасником акції" біля Офісу президента. В результаті біля відділку поліції відбулися зіткнення, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Нагадаємо, проти Стерненка було дві кримінальні справи. Перша пов'язана з убивством людини, яка скоїла напад на Стерненка і його дівчину. Друга справа - нібито про викрадення депутата районної ради Одеської області. Судили колишнього активіста саме за другий інцидент, проте судовий процес тривав без виступу одного єдиного свідка, а також без надання адвокатам відеодоказів з території АЗС, яка зафіксувала викрадення чиновника на автомобілі, в якому знаходився Стерненко. Також адвокати мають серйозні претензії до експертизи стартового пістолета, який сам Стерненко добровільно здав поліції. Вся справа будується навколо заяви однієї жертви - Сергія Щербіча, пов'язаного з чинним мером Одеси Геннадієм Трухановим, який звернувся до правоохоронців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО допустили існування замовників у справі Стерненко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?