В РНБО допустили існування замовників у справі Стерненка
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО допустили існування замовників у справі Стерненка

В РНБО допустили існування замовників у справі Стерненка
Джерело:  online.ua

Справа Сергія Стерненка та вирок на 7-річне ув’язнення викликав резонанс у суспільстві — він призвів до протестних акцій у різних містах та шквалу критики проти влади. різноманітні журналісти, громадські діячі чи артисти виступали на підтримку засудженого колишнього активіста одеського “Правого сектору”. Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов виступив із припущенням про ймовірне існування “замовників” у цьому кримінальному провадженні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

“Це питання доволі непросте. Не зовсім зрозуміло, чому вирок оголошено саме зараз. Це якраз питання до суддів. Суд триває вже п’ять років, вирок могли оголосити ще у 2016 чи 2017 роках, але дотягнули аж до сьогодні й оголосили 23 лютого. Усі знаємо – що це за день і яке свято дехто святкує. Це – рішення суду, я не можу сказати, що воно нам подобається чи ні. Але ми звертаємо на це увагу, аналізуємо, систематизуємо і дивимося, чи за ним не можуть стояти якісь замовники”, - пояснив секретар.

Він зауважив, що суддів не можна ставити усіх в один ряд, однак рішення, які допускають деякі з них можна оцінити як буквально “кричущі”

“Трапляються дивні речі, коли за один і той самий злочин один суддя може дати сім років ув’язнення, а інший – звільнити від кримінальної відповідальності. Це проблема, яку складно пояснити суспільству. Крім того, у нас судові справи можуть тягнутися роками, п’ять-шість років... Ненормально, коли людина сім-вісім років перебуває під слідством і не знає, яким буде вирок”, - додав Данілов.

Нагадаємо, Стерненко отримав вирок у 7 років 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна за обвинуваченням про розбій та незаконне володіння вогнепальною зброєю.

Як повідомляв ONLINE.UA, у четвер, 4 березня, офіційне представництво Євросоюзу в Україні виступило із закликом до влади про забезпечення прозорого судового процесу в цій кримінальній справі. За оприлюдненими даними, офіційний Брюссель обізнаний про резонанс судового вердикту проти Стерненка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?