В ЄС звернулися до української влади через вирок Стерненку
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЄС звернулися до української влади через вирок Стерненку

В ЄС звернулися до української влади через вирок Стерненку
Джерело:  online.ua

Вирок колишньому активісту “Правого сектору” Сергію Стерненку спричинив новий “раунд” суспільно-політичної кризи в Україні. Відбулися вже дві масштабні акції протесту, які поширилися окрім Києва на інші міста. На підтримку засудженого виступили безліч журналістів, колег-активістів, діячів бізнесу та культури. У четвер, 4 березня, офіційне представництво Євросоюзу в Україні виступило із закликом до влади про забезпечення прозорого судового процесу в цій кримінальній справі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Радіо Свобода”,

За оприлюдненими даними, офіційний Брюссель обізнаний про резонанс судового вердикту проти Стерненка.

"Ми очікуємо, що українська влада забезпечить належний процес на наступних етапах судового розгляду. Ми наголошуємо на необхідності впровадження реформи верховенства права, зокрема судової системи, що забезпечить незалежність та об’єктивність і, таким чином, покращить довіру українців до судових рішень”, - наголосили дипломати.

Нагадаємо, Сергій Стерненко разом з Русланом Демчуком були засуджені Приморським районним судом Одеси до ув’язнення на 7 років 3 місяці з конфіскацією половини майна. Їх звинуватили у викраденні людини, нанесенні травм та викраденні її цінностей. Стаття складалася з частин про розбій та незаконне володіння вогнепальною зброєю.

Кримінальне провадження відкрили за зверненням постраждалого Сергія Щербича, якого пов'язують з одеським мером Геннадієм Трухановим та його оточенням. У справі фігурував лише один свідок, якого навіть не викликали на судові засідання, а також нібито відеозаписи викрадення в автомобілі, до якого сів Щербич — цих записів сторона обвинувачення не продемонструвала.

Як повідомляв ONLINE.UA, кримінальна справа проти колишнього активіста “Правого сектора” Сергія Стерненка сколихнула Україну перш за все неоднозначними твердженнями. На певні приклади прямо вказували адвокати — це відсутність одного єдиного свідка на судових засіданнях, відсутність доступу до нібито відеоматеріалів, які підтверджують провину засудженого, а також незначна участь позивача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?