Адвокати Стерненка запідозрили підробку підпису в резонансній справі
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокати Стерненка запідозрили підробку підпису в резонансній справі

Адвокати Стерненка запідозрили підробку підпису в резонансній справі
Джерело:  online.ua

Кримінальна справа проти колишнього активіста “Правого сектора” Сергія Стерненка сколихнула Україну перш за все неоднозначними твердженнями. На певні приклади прямо вказували адвокати — це відсутність одного єдиного свідка на судових засіданнях, відсутність доступу до нібито відеоматеріалів, які підтверджують провину засудженого, а також незначна участь позивача — постраждалого Сергія Щербича. У середу, 3 березня, юристи виступили з новою заявою про ймовірну підробку підпису останнього. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву, поширену через Facebook.

“Перед вами – чотири різні документи з матеріалів кримінального провадження по справі нібито викрадення Сергія Щербича. На кожному стоїть підпис потерпілого. Перші три документи були подані особисто потерпілим. Четвертий – протокол слідчого експерименту за участі потерпілого. Його в матеріали справи долучив слідчий. І саме на цьому документі підпис потерпілого суттєво відрізняється від перших трьох. Ми переконані, що в протоколі проведення слідчого експерименту підпис зроблений не потерпілим”, - стверджують адвокати.

Команда юристів наголосила, що йдеться про службове підроблення документу з боку поліції у справі, за якою людину вже засудили. Вони звернулися до Державного бюро розслідування із заявою про злочин, передбачений ч. 1 ст. 366 ККУ.

“Після реєстрації кримінального провадження ми ініціюємо вилучення зазначених документів з матеріалів судової справи та направлення їх на почеркознавчу експертизу.У разі підтвердження підробки підпису, відповідальні за це службові особи мають понести передбачену законом відповідальність. А суд, у свою чергу, – повинен визнати такий доказ недопустимим”, - резюмували адвокати.

Вони також уточнили, що звернення не вплине на апеляцію вироку Стерненку. Цей інцидент стане підґрунтям для окремого провадження.

Як повідомляв ONLINE.UA, 27 лютого в центрі Києва, біля Офісу президента і Офісу генпрокурора України пройшла масштабна акція на підтримку ув’язненого одеського активіста Сергія Стерненко. Учасники акції висунули свої вимоги владі. Вони наполягають на негайному звільненні Стерненка  і пригрозили, що 9 березня вийдуть на безстроковий протест, якщо влада не задовольнить їхні вимоги. Також учасники мітингу вимагають оновити судову систему, перезапустити Вищу раду правосуддя та обрати нових членів судових органів на чесному конкурсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?