Учасники акції на підтримку Стерненко висунули Зеленському категоричний ультиматум
Категорія
Україна
Дата публікації

Учасники акції на підтримку Стерненко висунули Зеленському категоричний ультиматум

Учасники акції на підтримку Стерненко висунули Зеленському категоричний ультиматум
Джерело:  online.ua

У суботу, 27 лютого, в центрі Києва, біля Офісу президента і Офісу генпрокурора України пройшла масштабна акція на підтримку ув'язненого одеського активіста Сергія Стерненко. Учасники акції висунули свої вимоги владі. Вони наполягають на негайном звільненні Стерненко і пригрозили, що 9 березня вийдуть на безстроковий протест, якщо влада не задовольнить їхні вимоги. Також учасники мітингу вимагають оновити судову систему, перезапустити Вищу раду правосуддя та обрати нових членів судових органів на чесному конкурсі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву організаторів акції в Telegram.

"Ми звертаємося до Президента Зеленського. Сьогодні акція була мирною, але ми вимагаємо, щоб ви не тільки почули людей і відреагували на це, але і негайно вжили всіх заходів, щоб були відновлені довільно порушені права Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Крім того, ми вимагаємо, щоб ви негайно приступили до виконання своєї передвиборчої обіцянки і по-справжньому, а не на папері, реформували судову систему ", - йдеться в вимогах учасників акції в підтримку Стерненко.

Станом на 15:00 акція на підтримку Стерненко в Києві завершилася. Але учасники пригрозили вийти на нову акцію 9 березня, якщо їх вимоги не почує влада.

"Якщо ви нас не почуєте, сьогоднішня акція під вашим офісом і під офісом вашої генпрокурорки може стати останньою мирною. Пане президенте, це залежить саме від вас.
Збираємося 9 березня біля Будинку профспілок на Майдані. Наші вимоги - звільнити Сергія Стерненка та інших політв'язнів, а також по-справжньому очистити судову систему ", - заявили організатори акції.

Нагадаємо, колишнього активіста Сергія Стерненко засудили до тюремного ув'язнення терміном на 7 років 3 місяці. Його звинуватили в розбої і незаконному володінні зброєю. Слідство стверджує, що в 2015 році Стерненко брав участь у викраденні і залякуванні депутата місцевої ради Сергія Щербіча, правда, показання цього потерпілого - єдиний привід для слідства. Також Стерненко визнали винним у незаконному зберіганні травматичного пістолета.

Колишній активіст "Правого сектора" Сергій Стерненко вважає свій вирок протизаконним. Вердикт Приморського райсуду Одеси про 7-річне ув'язнення називають абсолютно неправомірним і адвокати обвинуваченого. Правозахисники повідомляють про недостатність серйозних доказів вини Стерненка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Стерненко відмовився просити Зеленського про помилування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?