Стерненко відмовився просити Зеленського про помилування
Категорія
Україна
Дата публікації

Стерненко відмовився просити Зеленського про помилування

Стерненко відмовився просити Зеленського про помилування
Джерело:  online.ua

Колишній активіст “Правого сектору” Сергій Стерненко назвав свій вирок протизаконним. Вердикт Приморського райсуду Одеси про 7-річне ув’язнення також вважають абсолютно неправомірним адвокати обвинуваченого. Колишнього лідера одеського осередку організації вже відправили до СІЗО, але сторона захисту підтвердила, що той не збирається виступати з проханням про помилування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію адвокатів.

Помилувати в’язня може президент Володимир Зеленський. За їхнім поясненням, Стерненко не планує писати йому жодних листів з відповідними закликами.

“З клопотанням про помилування до президента Сергій звертатися не буде”, - підкреслив під час виступу адвокат Андрій Писаренко.

Він звернув увагу на необхідність фактичного визнання провини для цього.

“Щодо амністії. По-перше, рішення має набрати законної сили. Ми подаємо апеляцію, ми з нею не згодні. По-друге, наскільки мені відомо, треба, щоб Сергій цього захотів. Ми впевнені, що Сергій не винен, тому просити щось там у президента, я впевнений, що він не буде”, - пояснив він.

Натомість Стерненко звернеться до апеляційного суду для оскарження вироку першої інстанції.

Нагадаємо, колишнього активіста засудили до ув’язнення на 7 років 3 місяці. Його звинуватили у розбої та незаконному володінні зброєю. Слідство наполягає, що 2015 року Стерненко брав участь у викраденні та залякуванні депутата місцевої ради Сергія Щербича.

Показання цього постраждалого — єдиний привід для слідства. Також у справі є свідок, але той навіть не був присутній на судових засіданнях у лютому.

Як повідомляв ONLINE.UA, вироку обурилося суспільство, а команда адвокатів заявила про недостатність серйозних доказів для нього. На спеціальній пресконференції юрист-захисник Масі Наєм дорікнув слідству неточністю процесу, зокрема й слідчого експерименту. Серед претензій відсутність свідка та відеозаписів з місця злочину- на території АЗС в Одеській області. Юрист Масі Наєм вважає, слідство не показує записи через несуттєвість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?