Адвокати Стерненка нагадали слідству про серйозні неточності у справі
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокати Стерненка нагадали слідству про серйозні неточності у справі

Адвокати Стерненка нагадали слідству про серйозні неточності у справі
Джерело:  online.ua

Нещодавно колишнього лідера одеського осередку “Правого сектору” Сергія Стерненка засудили до 7-річного ув’язнення за справою про викрадення людини 2015 року. Цьому вироку обурилося суспільство, а команда адвокатів заявила про недостатність серйозних доказів для нього. На спеціальній пресконференції юрист-захисник Масі Наєм дорікнув слідству неточністю процесу, зокрема й слідчого експерименту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг.

За словами адвоката, у прокурорів був свідок, який бачив нібито викрадення людини, участь в якому брав Стерненко. Це сталося буквально на території АЗС в Одеській області - “жертва” сіла до машини знайомого, а потім туди підсіли обвинувачені.

Наєм звернув увагу на відсутність свідка на судових засіданнях, хоча його необхідно було допитати.

“Прокурор вчора не зміг пояснити, чому вони відмовилися викликати свого свідка у суд”, - пояснив юрист.

Водночас із тим сторона обвинувачення не надала жодних відеодоказів, які нібито існують. Він стверджує, усі АЗС мають наразі системи відеофіксації, тож немає жодних перешкод в їх отриманні та демонстрації.

“Там потерпілий нібито сів на заднє сидіння авто, де до нього підсіли 2 людей… Можливо, відео є, але фіксації події немає”, - наголосив адвокат.

Також слідство не з’ясувало ані параметрів автомобілю, ані маршруту, яким прямували так звані викрадачі разом з потерпілим. Інший адвокат Андрій Писаренко звернув увагу на заяву прокурора про відсутність розслідування з цього приводу. Він припустив, що правоохоронні органи намагалися довести справу до кінця суто заради ув’язнення Стерненка.

Також команда юристів має питання до слідства через його висновки про незаконне володіння зброєю. Стерненко, за версією обвинувачення, стріляв у машині в потерпілого гумовими кулями, коли його везли в невідому напрямку, але захист дивується — як у цих умовах він ідентифікував зброю. У справі вказано “конвеєрний пістолет чорного кольору і стандартного розміру”

Як повідомляв ONLINE.UA, Приморський райсуд Одеси оголосив вирок колишньому активісту Сергію Стерненку, він отримав 7 років 3 місяці за звинуваченням у викраденні людини та незаконному володінні вогнепальною зброєю. У відповідь на суперечливий вердикт активісти у багатьох містах України, а найбільше в Києві, анонсували протестні акції. За підсумками цих виступів, на яких сталися сутички з поліцією, Міністерство внутрішніх справ виступило з офіційним коментарем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?