У Авакова визнали роззброєння поліції перед акціями за Стерненка
Категорія
Політика
Дата публікації

У Авакова визнали роззброєння поліції перед акціями за Стерненка

У Авакова визнали роззброєння поліції перед акціями за Стерненка
Джерело:  online.ua

Напередодні Приморський райсуд Одеси оголосив вирок колишньому активісту Сергію Стерненку, він отримав 7 років 3 місяці за звинуваченням у викраденні людини та незаконному володінні вогнепальною зброєю. У відповідь на суперечливий вердикт активісти у багатьох містах України, а найбільше в Києві, анонсували протестні акції. За підсумками цих виступів, на яких сталися сутички з поліцією, Міністерство внутрішніх справ виступило з офіційним коментарем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Україна 24”.

За словами заступника міністра Антона Геращенка, кількість постраждалих правоохоронців сягнула 27. Усі травми легкі, частково вони пов’язані з опіками очей. Відзначається, що у бік поліцейського оточення летіли фаєри та сніжки.

“Вчора стосовно правоохоронців була застосована брутальна сила: поліцейським і національним гвардійцям бризкали прямо в обличчя та очі сльозогінним газом, були зірвані шоломи, спалено державне майно окремими особами, які видають себе за патріотів. Ми не допустимо такого ставлення до поліцейських. Ми вимагаємо від протестувальників мітингувати з дотриманням Конституції, що означає мирно, без насильства, без нападу на поліцейських”, - наголосив Геращенко.

Він попередив, що незабаром буде оприлюднено відеозаписи цих “брутальних нападів”, які не можна виправдати. Посадовець особливо дорікнув колишньому народному депутату Володимиру Парасюку та зауважив, йому доведеться відповідати за свої порушення.

“Ми провели профілактичні бесіди із затриманими, було прийнято рішення не залучати їх до кримінальної відповідальності з огляду на те, що травми поліцейських були легкими. Але на майбутнє ми попереджаємо, що не дозволимо так ставитися до поліцейських і нацгвардійців. Це теж громадяни України, у них є мами, тата, діти, і вони цього не заслуговують. Моя оцінка події — що стояло завдання змусити поліцейських давати здачі цим людям. Ми спеціально не видавали поліції ані кийків, ані сльозогінного газу, щоб не допустити насильства з боку поліції”, - стверджує заступник Арсена Авакова.

Як повідомляв ONLINE.UA, активісти організували акції на підтримку Стерненка, які пройшли під Офісом президента у Києві, а також в найбільших містах України 23 лютого. Окрім того, відомо, що до акції також приєднаються польські міста Варшава та Краків, а також Чикаго (США) та Малага (Іспанія).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?