Під ОП та в найбільших містах України пройдуть акції на підтримку Стерненка
Категорія
Україна
Дата публікації

Під ОП та в найбільших містах України пройдуть акції на підтримку Стерненка

Під ОП та в найбільших містах України пройдуть акції на підтримку Стерненка
Джерело:  online.ua

23 лютого суд у справі викрадення і катування людини призначив колишньому лідеру одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Після цієї звістки активісти організували акції на підтримку Стерненка, які пройдуть під Офісом президента у Києві, а також в найбільших містах України 23 лютого. Окрім того, відомо, що до акції також приєднаються польські міста Варшава та Краків, а також Чикаго (США) та Малага (Іспанія). Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис організаторів демонстрацій у Фейсбук.

"Сьогодні Сергію Стерненко дали 7 років тюрми. Вирок дали у справі, що не стосується самооборони Сергія під час третього нападу на нього. Ця справа про інше і вона вигадана від початку і до кінця. Вигадана російською агентурою і зшита білими нитками ватним суддею. Сьогодні в Приморському суді Одеси ми стали свідками того, як суддя серед обґрунтувань вироку перелічив:
- покази свідка, який не давав їх у суді;
- висновки експертиз, написаних російською мовою;
- міліцейську інструкцію про зброю, яку суддя чомусь назвав законом;
- незаконно вилучені речі під час незаконного обшуку;
- та ще купу притягнутих за вуха фактів", - наголошують організатори акцій.

За їхніми словами, справа Сергія Стерненка розсиплеться в ЄСПЛ. На переконання активістів, це також знає влада України, однак все одно хоче, щоб колишній лідер одеського "Правого сектору" опинився в її руках хоча б на якийсь час.

"Проти Сергія були російські пропагандисти, проросійські політики, проросійські ЗМІ, відверта агентура, вся машина російської пропаганди, а тепер на їхній бік офіційно стали органи державної влади України", - стверджують організатори акцій протесту.

Вони також зазначають, що змушені вийти на вулиці міст не за Стерненка, а за себе, оскільки не хочуть більше жити в країні, де влада кидає за грати активістів та музикантів, але відпускає злочинців, "які вбивають дітей, ґвалтують жінок, фальсифікують справи і роками будують бандитську республіку". Активісти вирішили організувати ці акції з надією на правосуддя в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше речниця Володимира Зеленського Юлія Мендель спростувала чутки про контакти президента зі Стерненком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?