Офіцер ЗСУ повідомив про зміну підходу росіян до атак на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіцер ЗСУ повідомив про зміну підходу росіян до атак на Донеччині

Офіцер ЗСУ повідомив про зміну підходу росіян до атак на Донеччині
Джерело:  online.ua

Офіцер 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи Олександр Афанасьєв розповідає, що на Донбасі не припиняються важкі бої. Армія РФ робить все можливе, щоб захопити Бахмут та Солдер, однак ЗСУ вдається зривати плани ворога. За словами Афанасьєва, росіяни уже навіть спробували змінити свій підхід до атак у Донецькій області.

Джерело: "24 Канал"

Що відомо про ситуацію навколо Бахмута, Соледара та у Донецькій області

Як стверджує боєць ЗСУ, погана новина полягає у тому, що дорога, якою раніше користувалися наші захисники, вже непридатна для проїзду. Він також зазначив, що в українських підрозділів є й інші логістичні шляхи.

Є багато інформації, яку не можна озвучувати публічно. Так, звичайно, є неприємності та певні прорахунки. Але висновки зроблені і бої продовжуються, – підкреслив Олександр Афанасьєв.

Окрім того, наголошується, що на Бахмутському та Авдіївському напрямках армія РФ почала активно накопичувати сили для нових спроб наступу.

Ба більше, офіцер 54-ї бригади ЗСУ попереджає своїх побратимів про те, що солдати РФ уже змінили підхід до формування штурмових груп.

Від груп кількістю 20 – 30 людей ворог переходить до штатних ротно-тактичних груп, тобто "повнокровних" рот. Росіяни розуміють, що для того, щоб далі прориватися, їм потрібна більша кількість особового складу, – розповів офіцер.

Афанасьєв звертає увагу на те, що у таких змінах дій російських загарбників є позитивний момент для українських воїнів.

Нам це на руку. Так росіян набагато простіше знаходити, завчасно бачити їхні шляхи підходу та напрямок головного удару. Наша артилерія їх методично знищує, – наголосив боєць ЗСУ.

За словами офіцера, маючи велику кількість поранених, підрозділи РФ уже не зможуть виконувати бойове завдання, яке поставило їм командування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?