Офіційний акаунт української IKEA в Instagram зламали "самотні" хакери
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіційний акаунт української IKEA в Instagram зламали "самотні" хакери

Офіційний акаунт української IKEA в Instagram зламали "самотні" хакери
Джерело:  online.ua

Акаунт українського сегмента компанії IKEA в соціальній мережі Instagram зламали невідомі хакери. Цей обліковий запис був офіційним — його навіть після зламу супроводжує блакитна позначка верифікації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Instagram.

Хакери видалили буквально всі публікації акаунту, а також замінили титульну фотографію на невідому особу. Опис профілю супроводжується єдиною фразою “Yalnız ve Sensiz” - це означає “Сам і без тебе” турецькою. Утім, немає жодного справедливого підтвердження щодо осіб чи регіональної принадлежності винуватців інциденту в умовах, коли існує безліч онлайн-перекладачів.

Зловмисники розмістили в акаунті дві публікації з нечіткими фотографіями невідомих людей. Підписаний він наразі на один закритий профіль tugberkcetinn_, а також профіль під назвою allah. На останньому можна побачити світлини Кааби, головної святині мусульман у місті Мекка. Кожен мусульманин має хоча б раз здійснити туди паломництво.

Коментатори жартівливо питали, чи можна придбати в IKEA різні меблі. Деякі виступили з припущенням, що цей жорсткий крок був вдіяний компаніями-конкурентами.

Станом на вечір понеділка, 8 лютого, акаунт ikeaukraine.ua все ще існує з позначкою верифікації. Наразі він один такий в Instagram, що пов’язаний з Україною.

Всі інші, які згадують назву держави та компанії, виступають приватними посередниками. Є один акаунт, що має лише дев’ять публікацій та посилається на офіційний сайт IKEA, однак він не вказаний як офіційний.

Український розділ сайту меблевого магазину містить посилання лише на одну соціальну мережу - “Фейсбук”. Лише нещодавно компанія офіційно підтвердила втрату акаунту в Instagram.

Нагадаємо, перший магазин IKEA на українській території відкрили нещодавно у Києві.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 лютого відбулося довгоочікуване відкриття першого офлайн-магазину найбільшого у світі рітейлера меблів і товарів для дому IKEA в Україні. Він розташований в Києві, в ТРЦ Blockbuster Mall і сьогодні вже приймає своїх покупців. Але на цьому шведська компанія обіцяє не зупинятися — в планах відкрити ще як мінімум 10 магазинів в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?