Офіційно: названа доза застосованого проти Скрипалів "Новачка"
Категорія
Світ
Дата публікації

Офіційно: названа доза застосованого проти Скрипалів "Новачка"

Офіційно: названа доза застосованого проти Скрипалів "Новачка"

Керівник Організації із заборони хімічної зброї Ахмет Узюмджю розповів, яку кількість отруєної речовини використали для спроби вбивства колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це він повідомив в інтерв'ю The New York Times, передає ONLINE.UA.

За його словами, для отруєння Скрипалів використали від 50 до 100 грамів рідкої хімічної речовини.

Така кількість отрути майже напевно вказує на те, що вона була створена для використання в якості зброї, а не для лабораторних досліджень. Частки речовини, кваліфікованої як "Новачок", були виявлені на дверній ручці будинку Скрипаля в Солсбері, на лавці, де його з донькою знайшли в несвідомому стані, і інших місцях, які вони відвідували.

За словами Узюмджю, він вживає усі необхідні заходи, щоб внести "Новачок" в список хімічної зброї, яку контролює Організація із заборони хімічної зброї. Всі держави, які підписали Конвенцію про заборону хімічної зброї, повинні будуть декларувати запаси даної отрути, вироблені для досліджень або розробки антидоту.

Нагадаємо, Сергій і Юлія Скрипаль були отруєні в британському Солсбері 4 березня. Вони провели в комі близько місяця, перш ніж піти на поправку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше розробник "Новачка" розповів, чому речовина не вбила Скрипалів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?