Офіційно та несподівано: CША зробили нову заяву про нормандський формат
Категорія
Політика
Дата публікації

Офіційно та несподівано: CША зробили нову заяву про нормандський формат

Офіційно та несподівано: CША зробили нову заяву про нормандський формат
Джерело:  online.ua

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер допустив підключення до "нормандського формату". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BNS.

За його словами, Сполучені Штати готові до приєднання за потреби. Вашингтон позитивно оцінює формат, а його головна вада - небажання Кремля виконувати свою частину обов'язків.

"Щоб це робилося для створення умов для настання реального миру та щоб Москва виконувала Мінські угоди, ми готові приєднатися й допомогти", - підкреслив Волкер.

Дипломат додав, що наступну зустріч треба чекати вже протягом наступних тижнів. Американські представники наразі активно контактують з Києвом, Парижем та Берлином.

Проте Волкер пояснив, що виступає перш за все за сутність переговорів, а не залучення до них будь-якою ціною.

Слід нагадати, що нова зустріч лідерів "нормандської четвірки" стала головною темою останніх тижнів. На її швидшій організації наголосив президент Володимир Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, Волкер раніше висловив вимогу до Кремля. Вона полягає у негайному виведенні своїх військ та найманців з ОРДЛО. Він додав, що конфлікт викликаний не сепаратистами, проте вторгненням зовні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?