Оголошення РФ війни Україні нічого не змінить — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Оголошення РФ війни Україні нічого не змінить — Зеленський

Оголошення РФ війни Україні нічого не змінить — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, амбіції Кремля попре великі втрати та провал військових планів залишаються незмінними, та навіть офіційне оголошення РФ війни Україні фактично не змінить ситуацію на фронті.

Джерело:  Fox News

Кремль нічого не доб'ється оголошенням війни Україні 

Для нас це нічого не змінює. Для нас війна триває 8 років, широкомасштабна війна триває понад 70 днів. Росіяни знищують українські міста, їх можна показувати в голлівудських фільмах жахів, - наголошує Зеленський.

При цьому голова держави звернув увагу на доцільність візиту до України президента США Джо Байдена.

Це важливо. Я думаю, дуже важливо… Тому що, на нашу думку, у нашому суспільстві Байден є президентом найбільшої демократичної цивілізації, - підкреслює Зеленський.

При цьому голова держави високо оцінив західну підтримку України.

Поки я думаю, що США є прискорювачем санкційної політики. Я думаю, що вони роблять більше, ніж будь-яка інша країна. І так і має бути, тому що зараз вони найсильніша країна. Таку ж підтримку я бачу щодо санкцій з боку Сполученого Королівства, - зазначив президент.

Він також закликав країни ЄС виробити єдину позицію стосовно політики щодо РФ.

ЄС має зайняти єдину позицію. У них її немає щодо деяких санкцій. За ті санкції, які ввів Євросоюз, ми їм вдячні. Однак вони мають бути вдячні самі собі, тому що роль Росії проти України, це війна проти тих цінностей, які Україна захищає, а ці цінності - цінності країн ЄС, - наголосив Зеленський.

Він також розкритикував роботу ООН та Радбезу ООН, підкресливши нездатність організації здійснити будь-які істотні кроки на шляху врегулювання конфлікту.

Я готовий сказати про цю організацію, особливо на такому високому рівні, що вона не працює. І особливо Рада безпеки, яка має робити одну конкретну річ, вона відповідає за безпеку. Так що питання в тому, що він може зробити, щоб забезпечити безпеку або запобігти будь-якій війні в усьому світі, - зазначає Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?