Оголошено найвищий рівень небезпеки: в Китаї ввели особливі заходи через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Оголошено найвищий рівень небезпеки: в Китаї ввели особливі заходи через коронавірус

Оголошено найвищий рівень небезпеки: в Китаї ввели особливі заходи через коронавірус
Джерело:  online.ua

У Китай ввели особливі заходи через стрімке поширення коронавірусу, через який вже померла 41 людина і заразилися понад 1300 людей. На карантин закрили 25 міст з населенням 1,2 млрд людей. Підвищений рівень небезпеки оголошено, зокрема, в Гонконзі і місті-курорті Санья. Про погіршення ситуації з поширенням вірусу в Китаї повідомила глава адміністрації Гонконгу Керрі Лем, передає ONLINE.UA з посиланням на South China Morning Post.

У Гонконгу через небезпечний коронавірус на два тижні закрито всі навчальні заклади. На даний момент в адміністративному районі Китаю поки зафіксовано п'ять випадків захворювання вірусом 2019 nCoV, але влада не виключає його поширення. У місті-курорті Санья в південній китайській провінції Хайнань закриті всі туристичні об'єкти, бари, кінотеатри, бібліотеки, галереї та музеї. Турагентствам міста заборонено пропонувати групові тури, а готелям доручено посилити заходи безпеки. У Хайнані, станом на 25 січня, було підтверджено 17 випадків захворювання вірусом.

Через спалах вірусу влада Китаю скасувала масові заходи з нагоди святкування Нового року. У Шанхаї через епідемію закрили Діснейленд, а Cirque du Soleil скасував свої вистави.

До цього найвищий рівень реагування, який оголошується в разі особливо великих надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі здоров'ям населення, вже діяв у багатьох китайських провінціях. У суботу, 25 січня, найвищий рівень небезпеки оголосили в Хубеї, Пекіні, Шанхаї, Чунціні, Тяньцзіні, Гуандуні, Хенань, Хунані, Чжецзяні, Аньхоє, Цзянсі, Сичуані, Шаньдуне, Юньнані, Гуйчжоу, Фуцзянь, Цзянсі, Хайнані, Хейлунцзяне, Хебее , Ганьсу, Ляонине, Шаньсі, в Синьцзян-Уйгурському і Гуансі-Чжуанському автономних районах.

У зв'язку з поширенням нового коронавірусу в Китаї в рамках екстрених заходів безпеки перевіряють всіх пасажирів поїздів, літаків і автобусів по всій країні. Пасажирів при підозрі на інфекцію негайно відправляють до медичних установ.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу спочатку виявили в китайському місті Ухань. На сьогодні випадки захворювання виявлені в США, Японії, Сінгапурі, Таїланді, Південній Кореї, Франції, Австралії та Малайзії. В Україні напередодні зафіксували три випадки підозри на захворювання китайським вірусом - два з них не підтвердилися, по одному проводиться епідемічне розслідування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що небезпечний вірус з Китаю стрімко поширюється в Європі. 25 січня стало відомо про два підтверджених випадки зараження у Франції і США. Також коронавірус вже добрався до Австралії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?