Окружний адмінсуд розгляне законність нового українського правопису
Категорія
Україна
Дата публікації

Окружний адмінсуд розгляне законність нового українського правопису

Окружний адмінсуд розгляне законність нового українського правопису
Джерело:  online.ua

Окружний адміністративний суд міста Києва оголосив про те, що 27 червня буде проведено підготовче засідання у справі за позовом до Кабінету міністрів про оскарження нової редакції українського правопису. Як повідомляє ONLINE.UA, відповідна інформація про це розміщена на сайті суду.

Розгляд справи відбуватиметься за правилами загального позовного провадження.

Автором судового позову є неназвана громадянка, яка виступає в інтересах своєї доньки – учениці 7-го класу. Позивачка вимагає визнати протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів №437 від 22 травня 2019 року «Питання українського правопису».

На переконання позивачки, ухваливши зміни до правопису, уряд діяв за межами своїх повноважень та не врахував реального стану розвитку української мови. Це, нібито, ускладнює її вивчення та грамотне використання.

Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд міста Києва протягом останніх місяців проявляє чималу активність у справі скасування указів та постанов органів влади, які були прийняті у 2014-2019 роках.

Останньою резонансною справою, яку розглядав Окружний адмінсуд, стало скасування перейменувань столичних проспектів Бандери та Шухевича. Сьогодні київський міський голова вже висловився з цього приводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?